Vanhaezebrouck na Gent-RWDM: “Spijtig voor Orban dat hij niet kon scoren”

Vanhaezebrouck na Gent-RWDM: “Spijtig voor Orban dat hij niet kon scoren”

10-12-2023 12:25
1

KAA Gent walste afgelopen zaterdag over RWDM met een overtuigende 4-0 overwinning. Trainer Hein Vanhaezebrouck reflecteerde na de wedstrijd op de prestatie van zijn team en benadrukte zowel de positieve als verbeterpunten in het spel. Gent bevindt zich momenteel stevig op de derde plek in het klassement, en deze overwinning voegt een extra dosis vertrouwen toe aan hun seizoen.

Vanhaezebrouck sprak over een mix van emoties na de wedstrijd: "Er waren veel goede dingen, maar ook dingen die beter konden." Hij prees de controle die zijn team had over de wedstrijd en de kansen die ze creëerden. Echter, hij erkende dat er nog meer kansen benut hadden kunnen worden. Vooral voor Orban, die meerdere keren dicht bij een doelpunt was, maar de bal niet in het net kon krijgen.

"Het was dus niet allemaal perfect, maar ik wil niet te veel focussen op de minpunten vandaag", gaf Vanhaezebrouck aan in Sporza. Zijn benadering richtte zich vooral op het omarmen van de positieve aspecten van het spel en het voortbouwen op deze sterke punten om verder te groeien als team. "We hebben ook wel wat pech met die bal op de paal. Het is vooral spijtig voor Orban zelf dat hij niet kan scoren."

Met Gent op een stabiele derde positie in het klassement blijft de club streven naar verbetering. Met de stevige prestatie tegen RWDM achter de rug, blijft KAA Gent vastbesloten om hun plaats in de top van het klassement te behouden. De driepunter zorgt ervoor dat Gent op zes punten volgt van de lmeider union en twee piunten van de achtervolger RSC Anderlecht.