Guardiola met update over De Bruyne: Nog geen enkele keer met groep getraind

Guardiola met update over De Bruyne: "Nog geen enkele keer met groep getraind"

08-12-2023 16:05
1

Kevin De Bruyne ligt al enkele maanden in de lappenmand bij Manchester City. De Rode Duivel werkt aan zijn comeback maar die lijkt toch nog niet voor meteen te zijn. Vrijdagmiddag gaf City-coach Pep Guardiola een update over De Bruyne.

De steunpilaar van City raakte begin augustus geblesseerd in de openingsmatch van de Premier League tussen Manchester City en Burnley FC. Eind augustus onderging De Bruyne een operatie aan de hamstrings. Hoewel men bij City aanvankelijk op een afwezigheid van drie à vier maanden rekende, zijn het er nu bijna vijf.

Vrijdag gaf Guardiola een update over de Rode Duivel. "Hij is begonnen met lopen op het veld denk ik, maar heeft nog geen enkele keer met de groep getraind", aldus Guardiola. "Het WK voor clubs binnen twee a drie weken komt misschien iets te vroeg, ik weet het niet", voegt de City-coach toe.

Bij Manchester City wil men echter niets overhaasten. Ook Guardiola niet. "We zetten geen druk op hem. We gaan niet overhaast te werk en wachten gewoon tot hij helemaal terug is", besluit de Spanjaard.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.