RSC Anderlecht neemt revanche op Standard, Rouches verliezen opnieuw buitenshuis

RSC Anderlecht neemt revanche op Standard, Rouches verliezen opnieuw buitenshuis

07-12-2023 22:38
65

Standard en toppers buitenshuis? Het blijft een moeilijke combinatie te zijn. Ook tegen RSC Anderlecht liep het alweer af. De Brusselaars namen revanche op de Rouches en haalden het in de Croky Cup met 2-0.

Standard heeft het dit seizoen flink moeilijk in partijen buitenshuis en wilde zich dan ook maar al te graag tonen in het Lotto Park. Bij de Rouches echter geen Arnaud Bodart, terwijl Yari Verschaeren een kans kreeg bij de Brusselaars.

We kregen ook een fel begin, met twee ploegen die duidelijk voor een snel doelpunt gingen. Anders Dreyers kreeg de eerste echte kans van de partij, zonder ook te scoren. De Brusselaars waren ondanks een vurig begin van Standard wel de betere ploeg en drukten met de steun van het thuispubliek de Rouches naar achteren, zonder ook echt de grote kansen bij elkaar te voetballen.

De grootste mogelijkheid was uiteindelijk voor Wilfried Kanga, die bijna kon profiteren na balverlies van Mats Rits. Jan Vertonghen wist echter erger te voorkomen voor de Brusselaars en hield bij 0-0. Dat kon Laurent Henkinet niet zeggen. Enkele minuten later verkeer Laifis zich op een lange bal en kwam de bal tot bij Mario Stroeykens, die met een knap afstandsschot Anderlecht met een 1-0 voorsprong de rust wist in te schieten.

Standard leek wel goed uit de kleedkamer te komen. Al bleek dat toch vooral schijn te zijn. Het bleef toch knoeien, waar Anderlecht maar graag gebruik van maakte. Na balverlies van de Standard-defensie kon Anders Dreyer profiteren en er 2-0 van maken. De wedstrijd leek daarmee helemaal gespeeld te zijn.

Maar Standard gaf niet op en probeerde er toch nog spanning in te krijgen. Die kregen we bijna via de Japanner Kawabe, die de buitenkant van de paal raakte. De Rouches werden echter ook niet geholpen door Isaac Price, die rood kreeg na een vermeende harde tackle. Al mag die beslissing gerust bijzonder streng genoemd worden.

De frustratie op scheidsrechter Bram Van Driessche groeide bij Standard en er kwam flink wat kritiek op de ref na zijn beslissingen. Het kostte assistent-trainer Bernd Thijs uiteindelijk ook een rode kaart, terwijl Standard geen gaatje meer vond in de Anderlecht-defensie.

Hoefkens voerde nog wel enkele wissels door, maar de strijd was al gestreden. In de tribunes was er wél nog flink wat rumoer, met projectielen die in het vak van de Anderlecht-fans werden gegooid, waardoor de wedstrijd ook even werd gestaakt. Er werd gelukkig ook opnieuw gevoetbald, maar een doepunt viel er niet meer.