Club Brugge wint gemakkelijk van Zulte Waregem en behoudt weer de nul

06-12-2023 22:35 Laatste update: 23:19
16

Club Brugge heeft in het Jan Breydelstadion met 4-0 gewonnen van SV Zulte Waregem in de Croky Cup. Het werd een gemakkelijke zege voor Blauw-Zwart op Essevee. Club Brugge behield voor de zesde match op rij de 0. Namens Club Brugge kwam Andreas Skov Olsen tweemaal tot scoren en Igor Thiago ook tweemaal.

In het Jan Breydelstadion nam Club Brugge het op tegen SV Zulte Waregem voor de achtste finale van de Croky Cup. In de beginfase werden er over en weer speldenprikjes uitgedeeld. Ruud Vormer toonde zich gevaarlijk tegen zijn oude werkgever.

In de twaalfde minuut was het Club Brugge dat wist te scoren. Na goed voorbereidend werk van Thiago wist Andreas Skov Olsen Blauw-Zwart op voorsprong te zetten tegen Essevee. Vijf minuten later herhaalde Skov Olsen dit trucje, bijna op exact dezelfde wijze werd er gescoord, ditmaal was het Skoras met het voorbereidende werk.

Op deze manier had Club Brugge al snel een comfortabele voorsprong te pakken tegen Zulte Waregem. In de 29e minuut werd een doelpunt van Thiago nog afgekeurd omdat zijn aangever Skov Olsen nipt buitenspel stond.

In het laatste kwartier van de eerste helft was het Zulte Waregem dat een aansluitingstreffer verdiende, maar het lukte de ploeg niet om daadwerkelijk te scoren. Club Brugge ging rusten met een 2-0 voorsprong.

Zulte Waregem kwam fanatieker uit de kleedkamers, maar het was Club Brugge dat de voorsprong verder uitbouwde. In de 50e minuut knalde Thiago de bal snoeihard tegen de touwen en zette Club Brugge hiermee op een 3-0 voorsprong.

Tien minuten later was het opnieuw Thiago die het net wist te vinden. Meijer zorgde met een goede voorzet ervoor dat Thiago zonder enig probleem de 4-0 binnen kon werken. Club Brugge beleefde een zorgeloze avond tegen Zulte Waregem.

Vormer werd een aantal keer in het zonnetje gezet door het publiek van Club Brugge. In de 79e minuut leek Simon Mignolet zijn clean sheet kwijt te raken, maar het doelpunt van Guindo werd afgekeurd. In de slotfase was Club Brugge nog dicht bij een volgende treffer, maar de match eindigde met 4-0.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.