Oostende stunt in Croky Cup en verslaat KRC Genk na verlenging

06-12-2023 22:37
39

KV Oostende stunt in Croky Cup en wint met 3-1 van KRC Genk. Na verlenging wisten De Kustboys in eigen huis De Genkies te verslaan. Namens Oostende kwamen Thomas Basila, Robbie D'Haese en Luis Hartwig tot scoren. Namens Genk scoorde Anour El Hadj.

In de achtste finale van de Croky Cup ging KRC Genk op bezoek bij KV Oostende. De formatie van hoofdtrainer Wouter Vrancken begon serieus aan de match en werd in de beginfase direct dreigend tegen De Kustboys.

Genk was zeer dreigend in de eerste twintig minuten, maar kon niet tot scoren komen. In de volgende fase kon Oostende zich ook laten gelden. Beide ploegen wisten voor de rust het net niet te vinden, de ploegen gingen rusten bij een brilscore.

In de beginfase van de tweede helft was het opnieuw Genk dat fanatiek uit de kleedkamers kwam. De ploeg toonde zich opnieuw zeer dominant, maar weer kwamen De Genkies niet tot scoren. In de 65e minuut lukte dit Oostende wel.

Thomas Basila bracht Oostende op voorsprong. Vanuit een hoekschop bleef de bal hangen en Basila trapte de bal vervolgens tegen het net. Oostende ontplofte van vreugde, maar de vreugde bleek van korte duur.

Vier minuten later kwam Genk met de gelijkmaker via Anouar El Hadj. In de 69e minuut was het raak na goed voorbereidend werk van Joseph Paintsil. De bordjes hingen weer gelijk en het was Oostende dat direct weer op zoek ging naar de voorsprong.

In de laatste fase van de match ging het over en weer tussen Genk en Oostende. Beide ploegen hadden de mogelijkheid om de wedstrijd te bepalen, maar de match liep uit in een verlenging.

In de verlenging was het Genk dat fanatiek op zoek ging naar de overwinning. De ploeg drukte Oostende ver naar achter, maar wist niet te scoren. In de 112e minuut ontplofte het stadion van Oostende. D’Haese een doelpunt te maken na een foutje van doelman Hendrik Van Crombrugge.

Genk had nog maar een paar minuten op de klok en kon geen doelpunt meer forceren. Het was Oostende dat de voorsprong verder uitbouwde in de absolute slotfase zorgde Luis Hartwig voor de 3-1. Op deze manier realiseerde Oostende een grote stunt in de Croky Cup.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.