Drie dagen na fikse boost staan Burnley en Kompany weer met voetjes op de grond

Drie dagen na fikse boost staan Burnley en Kompany weer met voetjes op de grond

05-12-2023 22:24
6

Burnley FC slaagde er afgelopen zaterdag in om de rode lantaarn door te spelen naar Sheffield United, maar staat drie dagen later alweer stevig met de voetjes op de grond. Op Molineux gingen de troepen van Vincent Kompany al voor de twaalfde keer dit seizoen onderuit: 1-0.

In het zespuntenduel met Sheffield had Burnley een stevige dosis vertrouwen getankt door een 5-0-score op het bord te toveren. Daar viel dinsdagavond echter niet zoveel van te merken. Kompany koos, op de terugkerende Jordan Beyer na, nochtans voor exact dezelfde namen. Voor rust speelde Burnley helemaal niets klaar bij Wolverhampton Wanderers. De thuisploeg zette daar ook niet al te veel tegenover.

Halverwege de eerste helft nam Pablo Sarabia doelman James Trafford wel tot twee maal toe onder vuur, maar die laatste stond pal. Net toen iedereen zich opmaakte voor een brilstand bij de pauze, sloeg Hwang Hee-Chan dan toch toe. De Zuid-Koreaan maakte al zijn achtste van deze Premier League. In het tweede bedrijf zette Burnley wel meer druk, maar uitgespeelde kansen versierde het nauwelijks. Aan de overzijde lieten The Wolves na om de wedstrijd dood te maken.

Ook een invalbeurt van Mike Trésor kon niets meer aan de eindstand veranderen. Daardoor blijven Kompany en co hangen op zeven punten. Voorlopig houden ze Sheffield daarmee nog achter zich, maar die ploeg komt woensdagavond nog in actie tegen Liverpool FC. Wolverhampton schiet niet al te veel op met haar driepunter en blijft bovenaan de rechterkolom kamperen.