Belangenconflict baart Red Flames zorgen: “Het is een vreemde situatie”

Belangenconflict baart Red Flames zorgen: “Het is een vreemde situatie”

05-12-2023 08:46
3

De Red Flames moeten winnen van Nederland en ook het resultaat bij Schotland-Engeland is belangrijk. Al is er een vreemde situatie in de Nations League-groep van de Belgische vrouwen.

Er wordt namelijk gespeeld voor een Olympisch ticket, maar ook de Schotten kunnen voordeel halen uit plaatsing van Engeland. Groot-Brittannië zal zich namelijk dan plaatsen voor de Olympische Spelen en die selectie heeft ook Schotse spelers.

Schotland staat laatste in de groep en is al uitgeteld. Engeland, Nederland en De Red Flames strijden nog voor de leidersplaats. Doelvrouw Nicky Euvrard speelt in Engeland. "Ik ken een paar speelsters en ik weet dat er een rivaliteit heerst tussen Engeland en Schotland. Het is een vreemde situatie."

De UEFA ontwijkt volgens Sporza de situatie alvast: ‘Mocht Engeland zich als winnaar van League A plaatsen voor de Finals zou dat nog geen automatische olympische kwalificatie betekenen. Er moet dan namelijk nog een wedstrijd gewonnen worden. Schotland kan dus niet rechtstreeks de Engelse kwalificatie beïnvloeden’, klinkt het.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.