Kompany pakt een broodnodige overwinning: De opluchting is enorm

Kompany pakt een broodnodige overwinning: "De opluchting is enorm"

04-12-2023 12:29 Laatste update: 12:31

Burnley FC heeft stevig uitgehaald in de Premier League. Het won met maar liefst 5-0 van concurrent Sheffield United. Een deugddoende zege, ook voor coach Vincent Kompany. 

"De opluchting is enorm", zo vertelde Kompany aan BBC. "De boys hebben dit ook verdiend, want ze zijn al een tijdje goed bezig en nu hebben ze het fantastisch gedaan."

Kompany speelt dit seizoen tegen de degradatie, maar blijft wel optimistisch. "Het is niet zo zwaar als ik aanvankelijk dacht. Je moet namelijk hetzelfde doen dan wanneer je aan de top staat: je afsluiten van alle ruis, enkel focussen op datgene waar je controle over hebt en gewoon blijven gaan. Vanavond drinken we een glas rode wijn, maar dinsdag moeten we er al terug staan tegen Wolverhampton."

Burnley staat nu voorlaatste in de Premier League met amper 7 op 42. Het kon dit seizoen nog maar twee wedstrijden winnen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.