Metamorfose bij Club Brugge, al een maand geen goal meer tegen

Metamorfose bij Club Brugge, al een maand geen goal meer tegen

03-12-2023 22:08 Laatste update: 04-12-2023 16:00
33

Club Brugge won zondag met 2-0 van Standard. Simon Mignolet hield dus opnieuw de nul. De voorbije vijf matchen van Club Brugge kon de tegenstander van Blauw-Zwart niet scoren. VoetbalPrimeur.be praat je bij.

In de eerste maanden van dit seizoen leek het voor Club Brugge haast een onmogelijke opdracht om de nul te houden. In de Jupiler Pro League lukte dit op de eerste 13 speeldagen amper 2 keer, tegen Westerlo (0-1) en KAS Eupen (0-5). In alle andere duels moest Mignolet zich minstens 1 keer omdraaien. Tegen KAA Gent, Standard en Union zelfs 2 keer. De drie toppers op verplaatsing werden allen verloren met 2-1.

Tot en met oktober had Club Brugge het in Europa lastig om de eigen netten schoon te houden. In de 6 voorronde duels van de Conference League lukte het maar 1 keer. In de 3 groepsmatchen lukte het ook tegen FK Bodø/Glimt. In de Beker van België won Club Brugge met 0-6 van Beerschot.

Op 5 november verloor Club Brugge met 2-1 van Union. Ondertussen zijn we (bijna) een maand later en slikte Blauw-Zwart geen enkele goal meer. Europees won het met 2-0 van Lugano en met 0-5 van Besiktas. Het is ondertussen ook zeker van Europese overwintering.

In de Jupiler Pro League bleef Club Brugge tijdens de derby steken op een 0-0 gelijkspel tegen Cercle Brugge. Het won dan weer met 0-1 van OHL en met 2-0 van Standard. In de competitie staat Club Brugge nu op de 5e plaats met 26 punten. De achterstand op leider Union bedraagt 12 punten.