Thiago en Zinckernagel helpen Club Brugge aan zege tegen Standard

Thiago en Zinckernagel helpen Club Brugge aan zege tegen Standard

03-12-2023 20:23
72

Club Brugge heeft zondagavond met 2-0 de maat genomen van Standard. Igor Thiago en Philip Zinckernagel tekenden voor de goals in het Jan Breydelstadion. Door de zege staat Blauw-Zwart (voorlopig) vijfde in de stand.

Met de knappe 0-5 zege op het veld van Besiktas in de benen had Club Brugge iets recht te zetten tegen Standard. In de heenronde wist Carl Hoefkens immers van zijn ex-ploeg te winnen met 2-1. Deila dropte Vanaken terug in de basis. Voorin begonnen Jutgla en Thiago opnieuw samen aan de partij.

Het was Thiago die Club Brugge al na 3 minuten op voorsprong bracht. De spits klom na een voorzet van Zinckernagel hoger dan Vanheusden en kopte de 1-0 op het bord. Standard had amper of geen antwoord op de vroege openingsgoal. Pas na 36 minuten kreeg Kanga een bal tussen de palen. Het zou lang bij die ene poging van de Rouches blijven.

Zinckernagel beslist de partij
Club Brugge had de match stevig in handen. Het moest zelfs niet diep gaan om met Standard af te rekenen. Na 55 minuten was de match dan toch gespeeld. Zinckernagel deed de netten trillen. Tegen zijn ex-ploeg had hij wel het geluk dat de bal afweek, waardoor Bodart geen verhaal had.

Een slotoffensief van Standard kwam er niet. Er was wel nog een grote kans voor Ohio, maar verder kwamen de Rouches niet. Standard wacht nu twee confrontaties met Anderlecht.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.