Anderlecht herstelt: ‘Ondanks €6 miljoen verlies op weg naar gezondheid’

Anderlecht herstelt: ‘Ondanks €6 miljoen verlies op weg naar gezondheid’

02-12-2023 13:16
8

RSC Anderlecht leek enige tijd geteisterd door financiële problemen. De club lijkt nu eindelijk het tij te keren. Hoewel het nog een verlies van €6 miljoen rapporteert, vertoont de club tekenen van herstel. 

Met een omzet van €101 miljoen voor het seizoen 2022-2023 is er een opvallende verbetering merkbaar. Dat schrijft Het Nieuwsblad op zaterdag. De club heeft zich gericht op kostenreductie, met een aanzienlijke daling van de loonmassa als cruciale stap. 

Vertrekken van hoogverdienende spelers zoals Vincent Kompany en Bakkali hebben bijgedragen aan dit herstel. Anderlecht voerde een beleid in waarbij excessieve salarissen vermeden worden, met een focus op spelers voor meer aanvaardbare bedragen. Het afgelopen seizoen zag Anderlecht winst door lucratieve transfers van zelf ontwikkelde spelers zoals Gomez en Duranville. 

De uitgaande transfers, samen met Europese inkomsten en sterke commerciële deals, hebben het verlies in Play-off 1 weten te compenseren. De club zet verder hoog in op commerciële inkomsten via sponsorcontracten, fanshops en VIP-arrangementen om zijn financiële positie verder te versterken.