EK Draw Simulator, doe zelf de loting van de Rode Duivels

EK Draw Simulator, doe zelf de loting van de Rode Duivels

02-12-2023 11:15 Laatste update: 16:10
10

Zaterdag kennen de Rode Duivels hun tegenstanders in de groepsfase van het EK 2014 in Duitsland. Om 18 uur start de effectieve loting, maar nu is het tijd voor wat voorpret. Doe zelf de Euro 2024 Draw Simulator.

In het Duitse Hamburg worden zaterdagavond de balletjes getrokken voor de groepsfase van het EK. Maar jij kunt nu zelf België koppelen aan drie tegenstanders. Die komen uit Pot 2, Pot 3 en Pot 4. België is immers reekshoofd bij de loting.

Ondanks dat de EK-loting zaterdag al is, zijn nog niet alle deelnemers aan het toernooi bekend. Er komen nog drie landen via de Play-Offs bij de al 21 gekenden deelnemers. De ploegen uit de Play-Offs verdwijnen naar pot 4.

Potindeling EK 2024
Pot 1: Duitsland (gastland), Portugal, Frankrijk, Spanje, BELGIË, Engeland
Pot 2: Hongarije, Turkije, Denemarken, Albanië, Roemenië, Oostenrijk
Pot 3: Schotland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Nederland, Kroatië
Pot 4: Servië, Italië, Zwitserland, Winnaar play-off 1, Winnaar play-off 2, Winnaar play-off 3

Wanneer is de loting van de groepsfase van het EK?
Om 18u begint de loting van de groepsfase van het EK. De balletjes worden getrokken in Hamburg en om precies te zijn in de concertzaal Elbphilharmonie.

Waar is de loting te volgen?
De loting zal LIVE te volgen zijn bij VoetbalPrimeur.be. Dit kun je hier doen.

Doe zelf de loting
Nu kun jij de loting ook al doen. Ga naar deze drawsite. Klik op 'start draw' en zie aan wie Belgie wordt gekoppeld. De gesimuleerde loting van VoetbalPrimeur.be koppelde de Rode Duivels aan Tsjechië, Denemarken en Zwitserland.

Hoe zag jouw draw eruit en op welke tegenstanders hoop je in de groepsfase? Zet het in de comments.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.