LIVE: EK-Groepsfase voor Rode Duivels is bekend

LIVE: EK-Groepsfase voor Rode Duivels is bekend

02-12-2023 09:30 Laatste update: 18:58
21

De loting voor De Rode Duivels van het EK 2024 is ten einde. De Rode Duivels nemen het in de groepsfase op tegen Roemenië en Slowakije. De derde tegenstander wordt de winnaar uit de Play-Offs B tussen Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Israël of IJsland. Nu is het duidelijk voor de manschappen van bondscoach Domenico Tedesco welke tegenstanders ze mogen verwachten in de groepsfase.

 

De Rode Duivels zijn geplaatst in Groep E. De Rode Duivels namen deel aan de loting als groepshoofd doordat de EK-kwalificatiepoule als koploper werd afgesloten. Hierdoor werden Duitsland, Portugal, Frankrijk, Spanje en Engeland ontlopen. De Rode Duivels mogen zich gaan voorbereiden op matchen met Roemenië, Slowakije en de winnaar uit de Play-Offs B tussen Bosnië-Herzegovina, Oekraïne, Israël of IJsland

Er worden ook nog Play-Offs gespeeld en die winnaars zijn nog niet bekend. De landen die zich uiteindelijk nog zullen kwalificeren worden alvast in pot 4 geplaatst. Uit vier potten worden zes poules geloot met in elke groep vier landen: Groep A tot en met Groep F. Elke nummer 1 en 2 en de vier beste nummers 3 stoten door naar de achtste finales van het EK.

Pot 1: Duitsland (gastland), Portugal, Frankrijk, Spanje, België, Engeland
Pot 2: Hongarije, Turkije, Denemarken, Albanië, Roemenië, Oostenrijk
Pot 3: Schotland, Slovenië, Slowakije, Tsjechië, Nederland, Kroatië
Pot 4: Servië, Italië, Zwitserland, Winnaar play-off 1, Winnaar play-off 2, Winnaar play-off 3