'Overmars (Antwerp) moet toch vrezen: KNVB meldt schorsing bij FIFA'

'Overmars (Antwerp) moet toch vrezen: KNVB meldt schorsing bij FIFA'

01-12-2023 13:19
16

Marc Overmars moet nog altijd vrezen voor een wereldwijde schorsing, waarmee hij ook zijn taken bij Royal Antwerp FC tijdelijk zou moeten neerleggen. Volgens Voetbal International heeft de KNVB de uitspraak in de kwestie rond de directeur voetbalzaken aan de FIFA gemeld. 

De tuchtcommissie van de wereldvoetbalbond gaat nu bepalen of de nationale schorsing van Overmars wordt omgezet in een wereldwijde. In november bepaalde het Instituut Sportrechtspraak dat de ex-directeur van Ajax zich schuldig heeft gemaakt aan grensoverschrijdend gedrag. Hij werd voor twee jaar geschorst, waarvan één jaar voorwaardelijk.

Die straf geldt tot dusver alleen in Nederland, maar daarmee is de kous nog niet af voor Overmars. Volgens de FIFA-reglementen moeten nationale bonden ‘serieuze gevallen van seksuele intimidatie’ rapporteren. De KNVB bevestigt aan VI dat dit inmiddels is gebeurd. De wereldvoetbalbond gaat nu bepalen of er aanleiding is om de schorsing over te nemen. In dat geval moet Overmars ook zijn taken bij Royal Antwerp voorlopig neerleggen. 

Na zijn vertrek bij Ajax trad Overmars al snel in dienst bij Antwerp. Hij heeft nog een contract tot medio 2026.