Bizar bericht uit Engeland: politieagent in brand gevlogen bij rellen Legia-fans

Bizar bericht uit Engeland: politieagent in brand gevlogen bij rellen Legia-fans

01-12-2023 08:50

In Engeland wordt met walging gesproken over het gedrag van de Legia Warschau-fans donderdagavond in Birmingham. Voor de wedstrijd tegen Aston Villa braken flinke rellen uit, waarbij politieagenten gewond zijn geraakt. Volgens sommige media is een politieagent zelfs in brand gevlogen.

Onder andere The Sun en The Daily Mail melden dat het pak van een agent vlam vatte tijdens de rellen. Nog drie andere politieagenten zouden ook gewond zijn geraakt tijdens de wanorde in Birmingham. Ook twee paarden en twee honden zouden er niet ongedeerd vanaf zijn gekomen. Er zijn uiteindelijk 39 mensen opgepakt tijdens de rellen. De agent werd geraakt door een vuurwerkbom en vloog zo in brand. Hij revalideert nu met brandwonden in het ziekenhuis.

De fans van Legia zouden woest zijn geworden, omdat er in plaats van 1700 fans ineens maar 1000 het stadion in mochten. Dit besloot de gemeente Birmingham vanwege de rellen in Alkmaar na de wedstrijd tegen AZ begin oktober. Ook daar ging het flink mis en werden zelfs spelers van Legia opgepakt na het mishandelen van een steward. Doordat er minder fans in het stadion mochten komen, besloot ook de delegatie van Legia niet te gaan.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.