KRC Genk verliest van Fiorentina, rampscenario na comeback Ferencvaros

30-11-2023 23:00 Laatste update: 23:03
51

Groep F van de Conference League lag voor speeldag vijf van de Conference League helemaal open. KRC Genk moest op bezoek bij Fiorentina. De Limburgers gingen uiteindelijk met 2-1 onderuit.

KRC Genk kreeg in de beginfase een goede kans, maar Fadera raakte de paal. Diezelfde Fadera pakte na twintig minuten een gele kaart en de aanvaller ging tien minuten later stevig door. Fadera ontsnapte nog twee keer aan een gele kaart alvorens Vrancken de heethoofdige buitenspeler naar de kant haalde.

Bonsu Baah kwam het veld in en liet zich meteen gelden. De rappe aanvaller gaf een assist aan Joris Kayembe en KRC Genk stond 0-1 voor. Vlak voor rust kwam Fiorentina alsnog langszij. Van Crombrugge kon een kopbal na een hoekschop niet voldoende wegduwen en Lucas Martinez Quarta schoot de 1-1 binnen, tevens de ruststand.

Fiorentina kwam beter uit de kleedkamer en was enkele keren gevaarlijk. Tien minuten voor tijd kreeg de thuisploeg een penalty. Nico Gonzalez stuurde Van Crombrugge de verkeerde kant uit: 2-1. Daar bleef het ook bij en KRC Genk telt nu zes punten en Fiorentina staat eerste met elf punten. Ferencvaros draaide een 1-0 achterstand om in een 1-2 overwinning en staat tweede met negen punten.