Union SG blijft steken op gelijkspel en doet slechte zaak in Europa

30-11-2023 22:53 Laatste update: 23:05
9

Union SG moest vol aan de bak in de Europa League tegen Toulouse FC. De leider van de Jupiler Pro League bleef echter op een 0-0 gelijkspel steken.

Toulouse begon sterk aan de wedstrijd, maar uiteindelijk ging de wedstrijd op en neer. Amoura kreeg na twintig minuten een grote kans, maar het wippertje van de Algerijn werd nog van de lijn gekeerd. Vlak voor rust gingen de poppetjes aan het dansen wanneer Amoura tegen de grond ging en naar zijn schouder greep nadat hij weer naar de grond werd getrokken. De ruststand bleef uiteindelijk bij 0-0.

In de tweede helft was het even wachten op gevaar. Na een hoekschop kreeg Union SG plots een grote kans. Amoura kon ook de rebound niet binnenschieten. Union SG had een overwinning nodig, maar de leider van de Jupiler Pro League kon geen vuist meer maken. Daardoor bleef het 0-0 en staat de ploeg van Blessin op een derde plek met vijf punten. De Fransen tellen acht punten en Liverpool is groepswinnaar met twaalf punten.