OFFICIEEL: Ajax heeft beet en presenteert nieuwe directeur voetbalzaken

OFFICIEEL: Ajax heeft beet en presenteert nieuwe directeur voetbalzaken

29-11-2023 21:50
4

Marijn Beuker is definitief de nieuwe directeur voetbalzaken van Ajax. De 39-jarige Beuker begint op 1 december aan zijn klus in de Johan Cruijff Arena en tekent een contract tot medio 2028. Dat maken de Amsterdammers bekend.

Beuker wordt officieel 'Director of Football', een nieuwe titulaire directiepositie die valt onder de algemeen directeur. Hij wordt verantwoordelijk voor de jeugdopleiding, alle direct daaraan ondersteunende disciplines en voor de afdelingen Scouting en Football Analytics, schrijft Ajax. Beuker is afkomstig van het Schotse Queen's Park FC, waar hij een vergelijkbare functie vertolkte.

Jan van Halst benadrukt dat Ajax nog een technisch directeur zoekt na het vertrek van Sven Mislintat. "De oorspronkelijke functie van technisch directeur wordt over twee functies verdeeld. Naast Marijn gaat de club nog iemand aannemen die met name verantwoordelijk wordt voor transferzaken en voor het managen van de technische staf, van zowel Jong Ajax als Ajax 1. Wij zijn blij dat Marijn snel kan starten en hebben er veel vertrouwen in dat hij een positieve bijdrage gaat leveren aan de club", vertelt de algemeen directeur ad-interim.

Beuker staat te trappelen om aan de slag te gaan in Amsterdam. "Ajax is een fantastische voetbalclub met een rijke geschiedenis en een enorm potentieel voor de toekomst. Ik kijk ernaar uit om binnenkort aan de slag te gaan en om deel uit te maken van een team, met als gezamenlijk doel Ajax weer aan de top te krijgen."

Beuker, die onder meer aan Cruyff University studeerde, was eerder werkzaam in de jeugd van AZ. Daar was hij eerst coördinator talentontwikkeling en van 2013 tot 2021 Hoofd Voetbalontwikkeling & Strategie. In Alkmaar leerde hij ook Louis van Gaal kennen. De oud-bondscoach raakte onder de indruk en speelde een belangrijke rol in zijn komst naar Ajax. 

Beuker en de nieuwe technisch directeur zullen bij Ajax nauw gaan samenwerken met Alex Kroes. Die laatste treedt op 15 maart in dienst als nieuwe algemeen directeur. Gezamenlijk lijken zij op zoek te gaan naar een nieuwe trainer voor het volgende seizoen.