Legia-speler Pankov wordt door OM vervolgd vanwege mishandelen beveiliger

Legia-speler Pankov wordt door OM vervolgd vanwege mishandelen beveiliger

29-11-2023 20:11
1

Legia Warschau-speler Radovan Pankov wordt door het Nederlandse Openbaar Ministerie vervolgd voor poging tot zware mishandeling van een AZ-beveiliger. Dat heeft een woordvoerder van justitie bevestigd na eerdere berichtgeving van RTL Nieuws

De mishandeling vond plaats na het Conference League-duel tussen AZ en Legia op 5 oktober, in Alkmaar. Die wedstrijd verliep zeer onrustig. Nog voor de aftrap bestormden fans van de Poolse club de toegangspoort van het AFAS Stadion. Na de wedstrijd werden twee spelers van Legia opgepakt voor het verwonden van een steward van AZ. Hij had vervolgens medische zorg nodig. 

Kort daarna werd duidelijk dat het om Pankov en zijn ploeggenoot Josué Pesqueira ging. Het tweetal werd daags na de wedstrijd weer vrijgelaten, maar bleef toen wel verdachte in de zaak. Nu is bekend geworden dat het OM over gaat tot vervolging van de Servische Pankov. Het onderzoek naar Pesquiere is nog niet afgerond. 

AZ speelt op 14 december nog de uitwedstrijd tegen Legia. Vanwege alle ongeregeldheden in Nederland is besloten dat de Alkmaarders zonder supporters moeten afreizen naar de Poolse hoofdstad. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.