Shakhtar ook bij U19 spelbreker voor Antwerp: Dit is zuur, we waren dominant

Shakhtar ook bij U19 spelbreker voor Antwerp: "Dit is zuur, we waren dominant"

29-11-2023 14:32

De deelname aan de Champions League is geen pleziertje geworden voor Royal Antwerp FC, althans niet op sportief vlak. Dat geldt voor de A-ploeg, maar ook voor de U19, die mogen meedoen aan de UEFA Youth League. De troepen van Thomas Wils gingen tegen de leeftijdsgenoten van Shakhtar Donetsk voor de vijfde maal op rij onderuit: 3-1. Volgens Milo Horemans was dat een onnodige nederlaag.

De spelmaker van de Young Reds leverde zelf een beresterke prestatie af en zag eigenlijk ook zijn ploeggenoten puik spelen. Door een vroege tegentreffer moesten de Antwerpenaren echter lang achtervolgen. Voor rust waren er voldoende kansen om die situatie om te keren. "Ik denk dat we de betere ploeg waren", beaamt Horemans bij Het Nieuwsblad. "De tactiek en het plan voor de match waren uitgezet en we hebben dat naar behoren uitgevoerd. Het is alleen zuur dat we niet met de drie punten naar huis gaan."

Na de koffie kon Gerard Vandeplas dan toch de verdiende gelijkmaker aantekenen. Nadien kon het alle kanten uit, maar late treffers van Shakhtar zorgden ervoor dat de U19 van Antwerp alweer met lege handen achterblijft. "We hadden beter moeten doen, als je ziet wat we lieten liggen in de zestien … Tot daar moeten we niet onder doen voor een ploeg als Shakhtar", vindt Horemans.

Zelf stak de technisch vaardige middenvelder er alvast bovenuit. Daar blijft hij nuchter onder. "Gho, dit was vooral een prestatie van het team. We stonden met z’n allen sterk", klinkt het. Op de slotspeeldag krijgen de Young Reds, net als de hoofdmacht, nog één kans om de nul weg te vegen. Dan komt FC Barcelona over de vloer.