Vandereycken over Coulibaly bij Antwerp: “Net Debast en Vertonghen bij Anderlecht”

Vandereycken over Coulibaly bij Antwerp: “Net Debast en Vertonghen bij Anderlecht”

29-11-2023 12:30

Antwerp verloor dinsdag voor de vijfde keer in de groepsfase van de Champions League. De mannen van Mark Van Bommel ‘pakken’ op die manier een nul op vijftien en bengelen achterin hun groep. René Vandereycken, ex-bondscoach, werpt een blik op de prestatie tegen Shakhtar.

Er was opnieuw weinig te vieren bij The Great Old. Dat zag ook Vandereycken. Wie hem wel positief opviel, was Soumaïla Coulibaly. De jonge Franse centrale verdediger stond zijn mannetje en dat zag ook de voormalige bondscoach van de Rode Duivels. ‘Hij won veel duels en onderschepte veel ballen, soms ook hoger op het veld’, klinkt het bij Vandereycken in Het Belang van Limburg.  

Coulibaly is vorige maand twintig geworden en kan van dit soort wedstrijden ongetwijfeld veel opsteken. ‘Voor zo’n jonge gast is het fantastisch om te kunnen spelen naast iemand met de ervaring als Alderweireld, net zoals Debast bij RSC Anderlecht met Vertonghen’, gaat Vandereycken verder. 

‘Tachtig minuten dan toch, want de laatste tien minuten van de wedstrijd zijn Alderweireld en Vertonghen soms voorin te vinden’, merkt Vandereycken op. Coulibaly heeft, inclusief de kwalificatiewedstrijden, alle zeven Champions League-duels gespeeld en pakte slechts één gele kaart. Dat is hoe dan ook een nuttige ervaring die de Fransman mee kan nemen.