Avila alweer weg bij Ajax? 'Hij komt in aanmerking voor een transfer'

Avila alweer weg bij Ajax? 'Hij komt in aanmerking voor een transfer'

28-11-2023 09:44
1

De kans bestaat dat Ajax deze winter afscheid neemt van zomeraanwinst Gastón Avila (ex-Antwerp). Dat vertelt Ajax-watcher Johan Inan dinsdagochtend in de AD Voetbal podcast. De Argentijn, die 12,5 miljoen euro kostte, heeft onder trainer John van 't Schip tot dusver bar weinig perspectief op speeltijd.

"Hij heeft sinds de trainerswissel nog geen seconde gespeeld. Uit mijn hoofd is hij zelfs de enige die nog niet heeft gespeeld", aldus Inan, die zag hoe een aantal andere verdedigers wél minuten moch maken tegen Vitesse. "In de tweede helft greep Van 't Schip de gelegenheid aan om vaste reserves als Salah-Eddine (Anass, red.) en Medic (Jakov, red.) minuten te laten maken", aldus Inan. "Daar hoorde Gastón Ávila niet bij. Gezien zijn leeftijd (22) kan hij nog voor Jong Ajax uitkomen, dus vandaar dat Ajax heeft besloten om hem mee te laten doen tegen Helmond Sport (4-1). Om nog iets van ritme te houden."

De journalist van het Algemeen Dagblad vraagt zich af of de Argentijn, vorig seizoen nog belangrijk onder Mark van Bommel bij Royal Antwerp FC, überhaupt nog ooit in actie komt voor Ajax. "We gaan richting de winter en als er één aankoop in aanmerking komt voor een transfer, is dat Gastón Ávila wel. Als je ziet hoe Jorrel Hato zich zich daar aan het ontwikkelen is, dan ben je als Ávila zijnde wel gezien."

Mocht Avila inderdaad vertrekken uit de Johan Cruijff ArenA, dan zou dat volgens Inan ook op huurbasis kunnen zijn. Indien de linkspoot verkast naar een andere club, doet hij dat met slechts 354 Ajax-minuten in de benen. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.