Antwerp boven op Sportgala: van Bommel, Vermeeren en club genomineerd

Antwerp boven op Sportgala: van Bommel, Vermeeren en club genomineerd

28-11-2023 08:11

Voor het sportgala is het dit jaar Antwerp boven. Mark van Bommel is genomineerd voor Coach van het Jaar, Arthur Vermeeren voor Belofte van het Jaar en Antwerp voor Ploeg van het Jaar.

Van Bommel en Vermeeren kenden een topjaar met Royal Antwerp FC en afgelopen seizoen werd de dubbel gepakt. De concurrenten van van Bommel zijn Kenny De Ketele (baanwielrennen) en Rachid Meziane (basket). Vermeeren neemt het op tegen Alexander Blockx (tennis) en Alec Segaert (wielrennen).

Landskampioen Antwerp, Europees kampioen de Belgian Cats (basketbal) en de Red Lions (hockey) maken kans om Ploeg van het Jaar te worden. Wereldkampioen snooker Luca Brecel, wielrenner Remco Evenepoel en schaatser Bart Swings zijn genomineerd voor Sportman van het Jaar en bij de vrouwen maken kunstschaatsster Loena Hendrickx, (baan)wielrenster Lotte Kopecky en basketbalster Emma Meesseman kans.

Michèle George (para-dressuur) en Roger Habsch (para-atletiek) zijn de overgebleven genomineerden voor de Paralympiër van het Jaar, dat maakte Sportspress, de Belgische Beroepsbond van Sportjournalisten bekend.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.