Mertens respecteert 'afscheid' na gesprek met Tedesco: Het doet geen pijn

Mertens respecteert 'afscheid' na gesprek met Tedesco: "Het doet geen pijn"

27-11-2023 22:45
4

De nu 36-jarige Dries Mertens is nog altijd een belangrijke pion bij Galatasaray, maar niet bij de Rode Duivels. Onder Domenico Tedesco krijgt hij geen minuten bij de nationale ploeg, al deert dat Mertens niet echt.

"Nee, het doet geen pijn dat ik niet meer word opgeroepen", begint Mertens bij Extra Time. "Ik heb er met hem hier in Istanboel een heel mooi gesprek over gehad en heb enkel nog maar meer respect Het is mooi dat de bondscoach naar hier is gekomen. En hij heeft alles ook duidelijk uitgelegd", geeft de aanvaller aan.

Helemaal toedoen doet Mertens de deur niet voor de Rode Duivels. "Ik heb Tedesco gewoon gezegd: mocht het ooit nog eens kunnen, dan kom ik. Maar ik snap dat hij voor jongere gasten kiest die misschien meer klaar zijn en misschien zelfs beter zijn dan mij", lacht hij.

Met onder andere Jérémy Doku, Dodi Lukebakio en Johan Bakayoko op de plek van Mertens is de concurrentie dan ook bijzonder stevig. In totaal kwam Mertens 109 keer uit voor de Rode Duivels, waarin hij 21 keer wist te scoren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.