Clubicoon Feyenoord over Ueda: Zo in de top van het topscorersklassement

Clubicoon Feyenoord over Ueda: "Zo in de top van het topscorersklassement"

26-11-2023 23:12
1

Willem van Hanegem, de clubicoon van Feyenoord, gaat de verrichtingen van Santiago Gimenez komende dinsdag op de voet volgen. Feyenoord speelt dan tegen Atlético Madrid en volgens De Kromme heeft de topscorer van de Eredivisie wat te bewijzen. Van Hanegem vindt dat Ayase Ueda (ex-Cercle Brugge) een kans verdient in de punt bij Feyenoord.

'Santiago Gimenez maakte een mooie openingstreffer, kreeg zijn tweede doelpunt op een presenteerblaadje van Yankubu Minteh en zijn derde treffer kwam er omdat Sven Nieuwpoort de bal van richting veranderde. Daarnaast liet hij kansen liggen die nauwelijks te missen waren. Toch noemen ze hem dan de man van de wedstrijd. Waarom? Dat was hij helemaal niet', vraagt Van Hanegem zich af in zijn column voor het Algemeen Dagblad.

Van Hanegem blijft kritisch, ondanks de hattrick van de Feyenoord-spits. 'Drie keer scoren tegen Excelsior, dat de ene aanval na de andere aanval moest zien af te slaan, dat was niet moeilijk.' Hij moest onwillekeurig denken aan Ayase Ueda. 'Ik denk dat hij op de bank ook weleens denkt: Slot, als je mij daar nu ook eens een paar keer neerzet en graag iets langer dan vijf minuten, sta ik ook zo in de top van het topscorersklassement.'

Dinsdag trappen Feyenoord en Atlético Madrid om 21.00 uur af in De Kuip. 'Atlético is voor Giménez een mooie test', benadrukt Van Hanegem. 'Ik kijk uit naar de wedstrijd, Griezmann op de Nederlandse velden is sowieso een mooi vooruitzicht. Die gozer staat altijd vrij, hoe druk het ook is. (...) In de Kuip zal echt iedereen bij de les moeten zijn dinsdagavond om een kans te maken op een overwinning. Maar het zal allemaal beter moeten dan in de derby tegen Excelsior. Het niveau bij de tegenstander gaat dinsdag opeens met vijftien klassen omhoog.'

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.