Hoefkens (Standard) over Noubi: ‘Hij was klaar voor dit niveau’

Hoefkens (Standard) over Noubi: ‘Hij was klaar voor dit niveau’

26-11-2023 12:15
8

Standard wist zaterdag op eigen veld met 1-0 van KRC Genk te winnen. Twee weken na de verpletterende 6-0 nederlaag bij Antwerp, doet de overwinning enorm veel deugd. Carl Hoefkens was uiteraard blij met de reactie na de interlandbreak. 

"Het was moeilijk na de 6-0 nederlaag, maar dit soort momenten tonen de kwaliteit van de echte mannen”, geeft Hoefkens aan op RTBF. “Ik was heel blij. Het was moeilijk om zo'n klap te incasseren, het was moeilijk voor ons en voor de fans. Maar vandaag zagen we een publiek dat achter ons stond voor de 125e verjaardag van Standard."

Hoefkens benadrukte vooral de prestaties van de jongeren van de ploeg, en in het bijzonder die van de 18-jarige Lucas Noubi, die voor het eerst in de centrale verdediging startte. "Ik ben heel tevreden over de prestatie van het team. De jonkies hebben iets gebracht en ik denk dat we ook de academie van Standard moeten bedanken”, geeft Hoefkens aan. “Zo presteren in wedstrijden als deze, op hun leeftijd, betekent veel.”

“Noubi speelde wedstrijden met SL16 en hij was er klaar voor. Het is omdat hij die wedstrijden in deze competitie speelde, dat hij klaar was voor een wedstrijd op dit niveau”, besluit Hoefkens. Standard staat momenteel op een achtste plek met twintig punten.