Antwerp kan nederlaag vermijden en knokt zich naar punt tegen STVV

24-11-2023 22:42
24

Dan toch geen overwinning voor STVV. De Kanaries leken na een goede eerste helft op weg naar een driepunter tegen landskampioen Royal Antwerp FC, maar gaf dat na een tweede helft waarin het vooral aan verdedigen dacht toch uit handen: 1-1.

Na de interlandbreak begonnen STVV en Royal Antwerp FC aan het Belgisch geweld in ons land. Antwerp kwam op bezoek bij STVV na een overtuigende 6-0 winst tegen Standard, terwijl seizoensrevelatie een 3-3 gelijkspel tegen KVC Westerlo achter de rug had.

Antwerp begon niet verrassend met veel vertrouwen aan de partij en eiste het balbezit op tegen een slaperig STVV. Halfweg de eerste helft werden de Kanaries toch wakker en ging men toch op zoek naar enkele kansen en werd Jean Butez enkele keren aan het werk gezet.

Een doelpunt leek er niet snel te gaan vallen, maar daar bracht uitblinker Jarne Steuckers net voor rust nog verandering in. Na een goede pass van Aboubakary Koita en een knap schot van Steuckers werd het 1-0 voor de Kanaries.

Bij de rust greep Mark van Bommel in en bracht hij Wijndal en Ejuke op het veld. Het duo moest voor meer schwung gaan zorgen bij Antwerp, dat de tweede helft bijzonder aanvallend voor de dag kwam en STVV naar achteren drukte. Al snel was het ook bijna raak voor The Great Old, maar Vincent Janssen raakte (vanuit een buitenspelpositie) de deklat en scoorde niet. STVV was alvast gewaarschuwd.

STVV probeerde het via enkele counters, al kwamen die er maar moeilijk uit. Ook voor Antwerp was het moeilijk om doelman Suzuki echt in problemen te brengen en leek een doelpunt niet snel in de maak, maar kwam er toch.

Het was uiteindelijk invaller Ejuke die net zoals Steuckers in de eerste helft met een knap schot voor de gelijkmaker wist te zorgen. Het bleef uiteindelijk 1-1.