Van Crombrugge is streng voor Anderlecht na behandeling Dupé: Verdient hij niet

Van Crombrugge is streng voor Anderlecht na behandeling Dupé: "Verdient hij niet"

24-11-2023 18:30
24

RSC Anderlecht haalde afgelopen zomer Maxime Dupé in huis, die ook al snel aan de kant werd geschoven voor Kasper Schmeichel. De Fransman werd nochtans gehaald om eerste doelman te worden bij de Brusselaars. Zo liep het echter niet af. Een situatie die Hendrik Van Crombrugge goed herkent.

De huidige doelman van KRC Genk werd bij RSC Anderlecht namelijk zelf opzijgeschoven en zag Bart Verbruggen plots de voorkeur krijgen op hem. Toch vindt hij het verbijsterend wat er met Dupé aan het gebeuren is bij Anderlecht.

"Maxime heeft een passende naam, want hij is echt de dupe in dit verhaal en dat verdient hij niet", klinkt het bij RTBF. "Wat ze hem gelapt hebben, is nog lelijker dan wat ze met mij gedaan hebben", geeft Van Crombrugge aan.

Volgens de doelman van Genk ging Anderlecht dan ook zwaar in de fout met de behandeling van Dupé. "Hij heeft zijn matchen gespeeld. Maar de dag dat Schmeichel tekende, wist je meteen dat hij moest spelen en dat Dupé de strijd bij voorbaat al verloren had. In een club als Anderlecht zouden de naam of het contract niet van tel mogen zijn. De elf beste spelers moeten altijd spelen. En ik ben niet zeker dat dat altijd het geval is", besluit hij.

Dupé speelde uiteindelijk acht partijen voor Anderlecht, waarin hij zeven treffers slikte en drie keer de nul hield. Hij heeft nog een contract tot medio 2025 bij de Brusselaars, maar lijkt komende winter al andere oorden te gaan opzoeken.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.