'City kan opgelucht ademhalen, duo lijkt fit voor topper tegen Liverpool'

'City kan opgelucht ademhalen, duo lijkt fit voor topper tegen Liverpool'

24-11-2023 13:29

Pep Guardiola kan zaterdag tegen Liverpool naar alle waarschijnlijkheid weer beschikken over zowel Erling Haaland als Nathan Aké. Beide spelers misten de interlandperiode (deels) door een blessure, maar hebben de groepstraining hervat bij Manchester City in aanloop naar de topper in de Premier League.

Haaland liep tijdens de interlandperiode weer enkelklachten op, waardoor de Noorse topspits alleen één helft in de vriendschappelijke wedstrijd tegen de Faeröer speelde. Haaland moest vervolgens de laatste EK-kwalificatiewedstrijd van Noorwegen tegen Schotland missen. Op dat moment konden de Noren zich al niet meer rechtstreeks plaatsen voor het eindtoernooi in Duitsland.

Aké liep al eerder een blessure op en kwam helemaal niet in actie voor het Nederlands elftal in de afgelopen interlandperiode. Aké en Haaland werden deze week gespot op een groepstraining van The Citizens en ze leken de volledige training mee te kunnen doen. Dat zou duiden op een rentree van het duo voor de topper tegen Liverpool. Zaterdag om 13.30 uur nemen de koploper en de nummer twee het in het Etihad Stadium tegen elkaar op.