'Transfer 19-jarige Sávio naar Barça hoogst onwaarschijnlijk na tussenkomst City'

'Transfer 19-jarige Sávio naar Barça hoogst onwaarschijnlijk na tussenkomst City'

23-11-2023 11:46
1

Het is geen geheim dat de negentienjarige Sávio nadrukkelijk in de belangstelling staat van FC Barcelona. Nu melden Spaanse media dat Manchester City een stokje zou willen steken voor een eventuele transfer naar Barcelona.

Sávio wordt door Girona gehuurd van Troyes AC, beide clubs zijn onderdeel van de City Football Group. Ook de Engelse grootmacht Manchester City hoort bij die holding. The Citizens zien Sávio als een speler met een spectaculair potentieel en ze zijn niet van plan om de 'controle' over hem kwijt te raken. Het idee zou zijn om het toptalent nog een seizoen bij Girona te laten voetballen, zeker als de club volgend seizoen Europees voetbal speelt. Als hij dan blijft presteren en vooruitgang blijft boeken, overweegt City hem over te nemen.

Deco, sportief directeur van FC Barcelona, wil de Braziliaanse buitenspeler komende zomer naar verluidt graag naar halen. Die transfer lijkt nu dus hoogst onwaarschijnlijk. Het is al langer bekend dat de Spaanse topploeg zich op korte termijn wil versterken op de vleugelposities, zeker na het vertrek van Ousmane Dembélé naar Paris Saint-Germain.

Hoewel er genoeg opties op de transfermarkt zijn, is Deco het meest gecharmeerd van Sávio, klinkt het. De seizoensstart van de talentvolle Braziliaan is indrukwekkend, net zoals de start van zijn club Girona. Sávio scoorde tot nu toe vijf keer en gaf daarnaast vier assists in veertien wedstrijden.