'Newcastle United loert naar Openda, Rode Duivel is nieuwe transfertarget'

'Newcastle United loert naar Openda, Rode Duivel is nieuwe transfertarget'

23-11-2023 10:02 Laatste update: 10:42

Rode Duivel Loïs Openda wordt gemonitord door Newcastle United. De kapitaalkrachtige Premier League club heeft Openda op de lijst gezet van potentiële transfertargets voor de aankomende winterse mercato, meldt transferjournalist Ekrem Konur.

Het is geen verrassing dat de 23-jarige Openda de aandacht trekt van de nodige topclubs. De spits van RB Leipzig heeft er dit seizoen al elf inliggen. Naast zijn doelpunten heeft Openda ook twee assists afgeleverd aan zijn ploegmaats. Openda behaalde deze cijfers in achttien matchen.

Mocht Newcastle United daadwerkelijk bij Leipzig aankloppen voor Openda, dan mag Newcastle diep in de buidel gaan tasten. Openda kwam in de afgelopen zomerse mercato voor 38.5 miljoen euro over van RC Lens. Openda heeft nog een contract tot de zomer van 2028.

Naast Openda toont Newcastle United ook interesse in Elye Wahi. De 20-jarige Franse spits staat momenteel onder contract bij Lens, de oude club van Openda. Wahi maakt dit seizoen qua statistieken minder indruk dan Openda. In veertien matchen wist Wahi drie doelpunten te maken en twee assists af te leveren.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.