Eendracht Aalst in financieel bijzonder slechte papieren: Wij eisen excuses

Eendracht Aalst in financieel bijzonder slechte papieren: "Wij eisen excuses"

24-11-2023 22:01
9

Sportief doet Eendracht Aalst het bijzonder goed, maar naast het veld heeft de amateurploeg het bijzonder moeilijk. Recent konden 370 jeugdspelertjes nog niet voetballen en ook bij de Stad Aalst begint men zich vragen te stellen.

Eendracht Aalst werd afgelopen zomer overgenomen door Turkse investeerders, maar heeft door 'onvoorziene lijken die uit de kast vielen' plots onvoorziene financiële problemen. Verschillende financiële afspraken konden ook niet werden nagekomen.

Zo weet Matthias De Ridder, Schepen van Sport en Financiën in Aalst, dat ook de stad Aalst nog flink wat geld moet krijgen. Zo wacht men nog op 72.000 euro voor de huur van het jeugdcomplex en het Pierre Cornelisstadion. Het Hotel Astrid heeft naar verluidt ook nog een factuur van 20.000 euro voor het verblijf van buitenlandse spelers, terwijl jeugdtrainers zo'n 37.000 euro aan achterstallige lonen moeten krijgen.

"Dit is slechte reclame voor onze club én onze stad", zegt De Ridder bij Het Nieuwsblad. "Wij eisen excuses tegenover álle jeugdtrainers voor de manier waarop zij de laatste maanden behandeld zijn. Al vraag ik me af of excuses alleen zullen volstaan, het water tussen het bestuur en de jeugdtrainers is heel diep. Er zijn wonden geslagen die volgens mij niet meer te helen zijn."

Of er ook een oplossing komt, is nog maar de vraag. De Stad Aalst is naar verluidt wel al in gesprek geweest met de bestuurders van Aalst. "Ik ben blij dat we een goed gesprek hebben gehad, het is nu aan het bestuur om de vertrouwensbreuk die er is te herstellen en hun engagementen na te komen", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.