Koeman roemt Stengs na hattrick: ''Hij had dreiging en rendement''

Koeman roemt Stengs na hattrick: ''Hij had dreiging en rendement''

22-11-2023 08:25 Laatste update: 09:25

Ronald Koeman had de luxe om tegen Gibraltar nieuwe spelers te testen (0-6 winst). Zo werd voormalig Antwerp-speler Calvin Stengs opgesteld in de aanval van het Nederlands elftal. De bondscoach vertelde over de prestaties van Stengs.

De bondscoach meent dat hij wel wat wijzer is geworden van het optreden van de Oranje-spelers tegen de voetbaldwerg. "Je kunt per speler kijken wat hij heeft gebracht. Bijvoorbeeld bij aanvallers: welk rendement halen zij uit acties?'', vertelde Koeman in gesprek met NOS.

Zo viel Stengs positief op. ''Als je naar Calvin Stengs kijkt… hij had dreiging. En als je drie goals maakt, kun je niet zeggen dat hij geen rendement heeft gehad. Daar gaat het om in het voetbal volgens mij", aldus Koeman.

Stengs speelde vorig seizoen nog op huurbasis voor Royal Antwerp FC. De spelers is deze zomer definitief overgenomen door Feyenoord van OCG Nice.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.