'Pechvogel op droomavond: recordbreker Frankrijk rest van kalenderjaar buitenspel'

'Pechvogel op droomavond: recordbreker Frankrijk rest van kalenderjaar buitenspel'

21 november - 08:46

Paris Saint-Germain-toptalent Warren Zaïre-Emery komt in 2023 niet meer in actie. De zeventienjarige Fransman verliet na een harde tackle op zijn enkel geblesseerd het veld tijdens zijn interlanddebuut tegen Gibraltar (14-0).

Het was aanvankelijk een droomavond voor Zaïre-Emery, die vrijdag de jongste debutant in ruim honderd jaar was voor Les Bleus. Na een kwartier maakte hij de 3-0, waarmee hij meteen zijn eerste interlandgoal te pakken had. Bij deze goal blesseerde Gibraltar-verdediger Ethan James Santos de debutant echter. Voor de verdediger betekende dit einde wedstrijd vanwege een rode kaart, voor Zaïre-Emery was het nog zuurder.

Zaïre-Emery moest de strijd staken met een enkelblessure, die erger blijkt dan verwacht. L’Équipe meldt dat de middenvelder dit kalenderjaar niet meer in actie kan komen. Dat is slecht nieuws voor PSG, waar het talent een vaste waarde is.

Door zijn kwetsuur moet Zaïre-Emery vijf competitiewedstrijden van PSG missen. Ook de Champions League-duels met Newcastle United en Borussia Dortmund gaan aan zijn neus voorbij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.