OFFICIEEL: Na 556 wedstrijden is het klaar: Quagliarella (40) stopt met voetbal

OFFICIEEL: Na 556 wedstrijden is het klaar: Quagliarella (40) stopt met voetbal

19 november - 13:03 Laatste update: 14:10
2

Fabio Quagliarella heeft aangekondigd te stoppen met profvoetbal. De Italiaanse spits zat sinds het einde van afgelopen seizoen zonder club en voelt zich vanwege zijn fysieke gebreken genoodzaakt zijn schoenen aan de wilgen te hangen. 

De inmiddels veertigjarige Quagliarella was vorig seizoen in 23 wedstrijden voor Sampdoria goed voor één treffer. De club degradeerde uit de Serie A, waarna de transfervrije aanvaller er niet in slaagde een nieuwe werkgever te vinden. Nu is het, na 556 Serie A-wedstrijden én liefst 182 doelpunten, klaar. Dat heeft 29-voudig international zelf verteld aan Sky Sport Italia

"Ben ik gestopt? Ja, ik word gedwongen om te stoppen. Ik ben een transfervrije speler, maar ik ben niet in een acceptabele fysieke conditie om weer op het veld te staan", vertelde hij. Quagliarella won in zijn loopbaan onder meer drie landstitels met Juventus. Vier seizoenen terug werd hij op 36-jarige leeftijd nog verrassend topscorer van Italië. Zijn indrukwekkende cijfers leverde hem een grote status op. NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.