Experimenterende Rode Duivels winnen nipt van Servië in oefenmatch

15-11-2023 22:35
70

De Rode Duivels hebben zonder publiek in Leuven een oefeninterland met 1-0 gewonnen van Servië. De Rode Duivels kwamen direct op voorsprong via aanvoerder Yannick Carrasco

In een leeg stadion in Leuven namen De Rode Duivels het op tegen Servië. De Rode Duivels experimenteerden flink en dat was te zien aan de opstelling. Olivier Deman, Arthur Vermeeren, Ameen Al-Dakhil en Loïs Openda hadden een basisplaats.

De oefeninterland begon geweldig voor De Rode Duivels. In de tweede minuut wist Yannick Carrasco De Rode Duivels op voorsprong te zetten. Een slechte terugspeelbal van Pavlovic bracht zijn doelman in de problemen. Openda jaagde goed door, de bal kwam bij Carrasco die vervolgens de bal strak binnenschoot in een leeg doel.

Na de voorsprong van De Rode Duivels maakte Servië geen haast om op gelijke hoogte te komen. De Serviërs toonden zich afwachtend. De Rode Duivels hadden de controle en het balbezit. Na 24 minuten kwam de eerste grote kan van Servië en twee minuten later kreeg Loïs Openda op snelheid zijn kans. De spits stuitte op doelman Rajkovic.

Vervolgens kwam Servie weer opzetten, een goede aanval van de Serviërs eindigde uiteindelijk via Djuricic op de paal. In de 33e minuut stond Openda opnieuw oog in oog met Rajkovic en weer wist Openda doelman Rajkovic niet te verschalken.

Vlak voor rust wist Youri Tielemans met een fraaie steekpass opnieuw Openda voor doelman Rajkovic te zetten, voor de derde keer lukte het Openda niet om zijn eerste doelpunt onder leiding van bondscoach Domenico Tedesco te maken.

Bij de start van de tweede helft voerde Tedesco de nodige wissels door. Bakayoko, Theate en Mangala kwamen naar de kant, Lukebakio, Faes en Vranckx kwamen het veld in. In de beginfase van de tweede helft kwamen beide landen tot weinig grote doelpogingen.

In de 67e minuut werden er nieuwe wissels doorgevoerd, Openda en Carrasco gingen eruit, Batshuayi en Trossard kwamen het veld binnen. Ook Servie bracht flink wat wissels, waardoor Servië in staat werd gesteld om in een hoger tempo te voetballen. Mitrovic, Milenkovic, Zivkovic en Tadic kwamen het veld in bij Servië.

Mede door de wissels toonde Servië zich gevaarlijker en dominanter tegen De Rode Duivels. Servie kwam steeds hoger op het veld te staan. Het leek er steeds meer op dat Servië geen genoegen ging nemen met een gelijkspel. Ex-Anderlecht-spits Mitrovic kon een aantal keer gevaarlijk worden voor het doel van Sels.

In de 88e minuut leek dan toch de gelijkmaker van Servië te komen, Servië kwam opzetten vanaf de flank en een strakke voorzet werd binnengegleden door Djuricic. Vanaf twee meter van het doel gleed Djuricic de bal tegen de lat aan.

In de absolute slotfase kon Servie niet de gelijkmaker binnenwerken en wisten De Rode Duivels stand te houden. De oefenmatch tussen De Rode Duivels en Servië eindigde in een 1-0 overwinning. Op zondag komt Azerbeidzjan op bezoek voor de laatste EK-kwalificatiematch.