Hoffenheim genadeloos: 'Geen plaats voor zulke mensen in ons stadion, nooit meer'

Hoffenheim genadeloos: 'Geen plaats voor zulke mensen in ons stadion, nooit meer'

13-11-2023 17:47
1

TSG Hoffenheim gaat de supporters die zaterdag op bezoek bij FC Augsburg zwaar vuurwerk lieten ontploffen in het stadion keihard straffen. De verantwoordelijke fans krijgen een levenslang stadionverbod. 

Het vuurwerk werd na ongeveer een uur spelen vanuit het uitvak richting de cornervlag gegooid. Volgens de politie raakten in totaal dertien mensen gewond door de ontploffing, waaronder een aantal kinderen.

Alexander Rosen, de directeur van TSG Hoffenheim, reageert in een statement op het voorval. 'Het was, is en blijft genadeloze waanzin. Er is geen rechtvaardiging voor dit onverantwoordelijke gedrag van individuen. Op dit punt wil ik alle betrokkenen nogmaals bedanken voor de snelle en goede reactie en communicatie, van de politie tot de verantwoordelijken bij FC Augsburg, de scheidsrechter en de medische en veiligheidsdiensten. Samen zijn we erin geslaagd deze situatie te boven te komen. We zijn blij dat er geen ernstige gewonden meer lijken te zijn gevallen en dat er inmiddels twee vermoedelijke daders zijn geïdentificeerd.'

Rosen meldt dat Hoffenheim in nauw contact staat met het Openbaar Ministerie, de politie en de getroffenen en hun familieleden en dat de daders keihard gestraft zullen worden. 'We hebben dit misdrijf zaterdag onmiddellijk en ondubbelzinnig veroordeeld, en hieruit volgt natuurlijk iets: eventuele daders hebben geen plaats bij TSG Hoffenheim en zullen levenslang van het terrein worden verbannen. Op dit punt wil ik uitdrukkelijk de harde kern prijzen, die zich snel en duidelijk distantieerde van de gebeurtenissen. Dank aan de echte TSG-fans, wier morele moed blijkbaar heeft geholpen om de vermoedelijke daders zo snel te identificeren. Er is geen plaats voor zulke mensen in de Hoffenheim-curve. Nooit meer.'

Scheidsrechter Felix Brych legde de wedstrijd tussen Augsburg en Hoffenheim tijdelijk stil. Daarna werd het duel uitgespeeld. De wedstrijd eindigde in 1-1. 

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.