Gumienny: ''Vroeger was dit geen strafschop geweest, wel in huidige reglement''

Gumienny: ''Vroeger was dit geen strafschop geweest, wel in huidige reglement''

13-11-2023 15:40
3

Het was een knotsgek duel tussen KVC Westerlo en STVV vrijdag (3-3). Achteraf was er veel discussie over de beslissingen van de scheidsrechter. Daarom velde Serge Gumienny een oordeel over de beslissende momenten, zoals het moment van de handsbal van Emin Bayram.

Gumienny kon zien dat er geen sprake was van opzet.''Bij de eerste fase werd een handsbal van Westerlo-speler Bayram bestraft met een strafschop. Iedereen kon zien dat die jongen de bal niet vrijwillig met de arm beroerde'', vertelde Gumienny aan Gazet van Antwerpen.

Toch maakt een verandering in de regels het een strafschop. ''Vroeger was dit nooit een strafschop geweest, maar in het huidige reglement staat duidelijk dat spelers zich niet op een onnatuurlijke wijze groter of breder mogen maken met hun armen'', zei de arbiter.

''Bayram had de pech dat hij zijn arm uitstrekte om zijn tegenstander af te houden, maar dat de bal er dan pardoes op viel'', aldus Gumienny.

Door het gelijke spel staat STVV op de achtste plek in de Jupiler Pro League. KVC Westerlo, staat op de vijftiende plek.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.