Club Brugge-icoon ziet Anderlecht als titelkandidaat: Ik neem ze toch serieuzer

Club Brugge-icoon ziet Anderlecht als titelkandidaat: "Ik neem ze toch serieuzer"

11-11-2023 12:00
2

RSC Anderlecht neemt het zondag op tegen KAA Gent en kan dus een bijzonder goede zaak doen in de strijd om de titel. De Brusselaars staan momenteel op een tweede plek en mogen volgens Franky Van der Elst ook stilaan hopen op een titel.

Met onder andere Thorgan Hazard, Kasper Dolberg en Kasper Schmeichel haalde Anderlecht enkele grote namen in huis. Met ook nog pionnen zoals Jan Vertonghen en Anders Dreyer lijkt het geheel nu helemaal in elkaar te klikken. "Dat is de laatste weken sterk gegroeid. Ze zijn echt wel op de goeie weg", klinkt het bij Het Nieuwsblad.

Volgens Van der Elst zal Anderlecht dit seizoen dan ook meedoen voor de titel. "Ik neem ze toch steeds serieuzer. Er is een kleine afscheiding bovenin en ze zijn toch lekker mee", geeft het icoon van Club Brugge nog mee.

Al heeft paars-wit deze maanden volgens hem wel een enorm groot voordeel: het gebrek aan Europees voetbal. Hun concurrenten moeten dan wel weer extra wedstrijden spelen. "Onderschat niet wat dat doet, die mannen moeten veel sjotten, hé. Dat is toch een voordeel", besluit hij.

NIEUW: Ontvang op je smartphone gratis als eerste het grote voetbalnieuws. Hoe? Volg het kanaal van VoetbalPrimeur.be op WhatsApp via deze link.