Degryse: 'Alderweireld is een betere spelverdeler dan Ekkelenkamp'

Degryse: 'Alderweireld is een betere spelverdeler dan Ekkelenkamp'

09-11-2023 08:45
11

Royal Antwerp FC kon op dinsdagavond geen punten thuisbrengen tegen FC Porto. Een cruciaal moment in de wedstrijd was de rode kaart van Jurgen Ekkelenkamp. Marc Degryse gaf zijn mening over Ekkelenkamp en de huidige behoeften van Antwerp.

Degryse erkent de sterke punten van Ekkelenkamp, maar ziet ook tekortkomingen. 'Hij creëert ruimtes, maar aan de bal is hij niet goed genoeg. Die rode kaart was het gevolg van een technische fout', schreef Degryse in Het Laatste Nieuws.

Volgens de analist weet hij wat Antwerp nu nodig heeft. 'Antwerp heeft een type speler als Stengs nodig, iemand die zoals Alderweireld van achteruit het spel verdeelt. Hij is eigenlijk een betere spelverdeler dan Ekkelenkamp', beweerde Degryse, verwijzend naar Calvin Stengs die onlangs van Antwerp naar Feyenoord is overgestapt.

Stengs speelde het afgelopen seizoen op huurbasis voor Antwerp en was officieel eigendom van OGC Nice. Feyenoord heeft de aanvallende middenvelder afgelopen zomer definitief overgenomen van OGC Nice voor 6 miljoen euro.