VP Lessen: Te veel fouten bij Antwerp, mooi duo op komst bij The Great Old

VP Lessen: Te veel fouten bij Antwerp, mooi duo op komst bij The Great Old

07-11-2023 23:40 Laatste update: 08-11-2023 21:35
4

Voor Antwerp opnieuw een Champions League-wedstrijd in mineur. The Great Old heeft er voor geknokt tegen Porto, maar puntengewin zat er alweer niet in. Wat hebben we uit de partij nu geleerd? De lessen van VoetbalPrimeur.be.

Is De Champions League al opgegeven?
Het mag gerust opvallend genoemd worden, de basisopstelling van Antwerp tegen Porto. De Champions League, maar de club deed geen beroep op onder andere Vincent Janssen, Jean Butez en Toby Alderweireld. Drie sterkhouders die geen minuten kregen.

Een teken dat men bij Antwerp niet meer rekent op puntengewin in de Champions League? Daar lijkt het toch stilaan op. Enigszins begrijpelijk, aangezien het programma bijzonder druk is en er in de competitie enkele belangrijke en zware partijen aankomen. Alleen is het toch jammer dat we de beste elf Antwerp-jongens niet kunnen zien op het mooiste toneel.

De fouten raken er maar niet uit
Het is voor Antwerp de Champions League van de te vermijden fouten gebleken. Jelle Bataille tegen FC Barcelona, Jean Butez tegen Shakhtar en dinsdagavond Gyrano Kerk met de strafschopfout tegen Porto.


Zulke fouten kan je je in de Jupiler Pro League weleens veroorloven. In de Champions League niet. Dat werd in de drie wedstrijden hierboven aangetoond en bleek ook drie keer fataal voor The Great Old. Een pijnpunt bij Antwerp dat aangepakt moet worden.

Centrale duo van de toekomst
Geen Toby Alderweireld als ancien achterin bij Antwerp, wel Zeno Van Den Bosch. Amper twintig jaar oud, maar dat is er niet aan te zien. Stond zeker zijn mannetje tegen Porto en toonde toch flink wat goede dingen. Het uitvallen van Alderweireld bleek ook niet meteen een groot probleem te zijn en met Van Den Bosch heeft Antwerp er weer een serieuze optie bij.

Maar Van Den Bosch was zeker niet de enige die goede dingen toonde. Ook ploegmaat Soumaïla Coulibaly wist weer te overtuigen. Willian Pacho wie? Coulibaly heeft de Ecuadoraan helemaal doen vergeten en er bestaat dan ook geen twijfel over dat Antwerp hem komende zomer definitief zal overnemen en dat hij in de toekomst Antwerp nog flink wat diensten zal bewijzen.

De Nederlanders gaan onderuit
Met de komst van Mark van Bommel en Marc Overmars werden ook heel wat Nederlanders aangetrokken bij Antwerp. Die bleken vorig seizoen een meerwaarde te zijn, maar hebben het dit jaar toch een pak moeilijker.

Vincent Janssen kwam niet in actie tegen Porto en vindt de weg naar doel dit seizoen een pak moeilijker. De Nederlanders die wél in de basis begonnen tegen Porto, waren toch vooral stoorzender. Gyrano Kerk met de strafschopfout, Jurgen Ekkelenkamp met de rode kaart en een anonieme wedstrijd van Owen Wijndal, die sowieso al een moeilijk seizoen kent en na 68 minuten voetballen werd gewisseld. Voor onze noorderburen bij Antwerp een wedstrijd om snel te vergeten.

CL blijkt toch niveau te hoog
Opnieuw een nederlaag, nog geen enkel punt gesprokkeld en vrees voor een 0 op 18. Nee, het eerste Champions League-avontuur van Antwerp is geen succes gebleken. Toegegeven, Barcelona en Porto zijn geen makkelijke tegenstanders en Shakhtar kan elke Belgische ploeg (en zelfs Barcelona) pijn doen. En dat is deze Champions League-campagne ook pijnlijk duidelijk geworden.

Op de partij tegen Shakhtar na zat er nooit echt puntengewin in voor The Great Old. Een pijnlijke les voor de Antwerpenaren, een les die onder andere Club Brugge en KRC Genk in het verleden ook al moesten leren. Maar, als je eruit leert, kan je later ook imponeren op het Kampioenenbal. Dat bewees Club Brugge vorig seizoen, misschien Antwerp in de toekomst ook?