VP Rapport: Jonkies tonen zich bij Antwerp, Ekkelenkamp zakt door het ijs

07-11-2023 23:00 Laatste update: 08-11-2023 08:30
15

Toch geen stunt van Royal Antwerp FC in Portugal. The Great Old kwam met een jonge basiself voor de dag tegen Porto, maar ging met 2-0 onderuit. VoetbalPrimeur.be stelt het rapport op.

Senne Lammens – 7
De jonge vervanger van Butez, die slechts zijn tweede wedstrijd voor het A-elftal van Antwerp afwerkt. Toonde zich wel met enkele goede reddingen. Wist weinig te doen aan de tegendoelpunten.

Ritchie De Laet – 6
De enige echte ancien in de verdediging kende zeker geen rustige avond. Heel wat Porto-aanvallen kwamen van zijn kant, maar De Laet wist het gevaar er wel meermaals uit te halen. Werd bij de rust echter vervangen, hoogstwaarschijnlijk door een blessure.

Zeno Van Den Bosch – 6,5
De vervanger van Toby Alderweireld. Grote schoenen om te vullen, maar Van Den Bosch viel zeker niet uit de toon.

Soumaïla Coulibaly – 7
Net zoals Van Den Bosch piepjong. Dat was er echter niet aan te zien. Zag er bij momenteel zeer matuur uit en speelde een goede partij.

Owen Wijndal – 5
Kreeg nog eens speelminuten bij Antwerp. Heeft echter niet kunnen tonen dat hij ook een basisplek verdient. Kwam er aanvallend helemaal niet aan te pas.

Alhassan Yusuf – 6,5
De goede Yusuf van vorig seizoen voor zijn blessure lijk helemaal terug. De meest actieve man op het middenveld van Antwerp, die veel foutjes van zijn ploegmaats moest uitgommen.

Arthur Vermeeren – 5,5
De op één na jongste aanvoerder ooit in de Champions League. De patron op het middenveld, maar net zoals in de heenwedstrijd had Vermeeren het moeilijk. Het was stevig zwoegen voor de belofteninternational, die amper impact had op de wedstrijd.

Jürgen Ekkelenkamp – 2
We vragen ons af of Ekkelenkamp eigenlijk wel op het veld stond. Kwam amper aan de bal en wanneer hij dat wel deed, werd er weinig mee gedaan. Kreeg al vroeg in de tweede helft ook rood na een zware tackle. Een wedstrijd om snel te vergeten voor de Nederlander.

Gyrano Kerk – 3,5
Kreeg nog eens een kans van Van Bommel, maar bleek eerder stoorzender dan aanwinst. In balbezit was hij afwezig, in verdedigend opzicht zorgde hij met zijn penaltyfout mee voor de achterstand.

Michel-Ange Balikwisha – 5
Zorgde voor het eerste gevaar in de partij. Schoot een goede kans echter naast. Wist daarna aanvallend ook niet meer veel te tonen en werd twintig minuten voor tijd gewisseld.

George Ilenikhena – 6

Surprise du chef van Mark van Bommel. De tiener kreeg een kans voorin ten nadele van Vincent Janssen. Geen makkelijke klus tegen veteraan Pepe. En dat bleek ook. Toonde wel enkele mooie dingen, als één van de enigen voorin, en lijkt wel klaar om meer minuten te gaan krijgen dit seizoen.

Jelle Bataille – 6
Viel bij de rust in voor De Laet en zette de prestatie van de ervaren verdediger voort. Achterin meer dan behoorlijk en bracht ook aanvallend enkele goede acties.