De Bleeckere ziet Debast ontsnappen tegen Cercle: Wij verwachten een rode kaart

De Bleeckere ziet Debast ontsnappen tegen Cercle: "Wij verwachten een rode kaart"

06-11-2023 19:14
31

Afgelopen weekend haalde RSC Anderlecht het vlot bij Cercle Brugge. Paars-wit haalde het met 0-3 en speelde de match uit met elf spelers. Frank De Bleeckere had dat liever anders gezien. In Under Review pleit de scheidsrechtersbaas voor een rode kaart van Zeno Debast.

In Cercle Brugge – Anderlecht maakte Debast een overtreding op Denkey. Jan Boterberg toonde daarna de gele kaart aan de verdediger van Anderlecht. VAR Lawrence Visser kwam vervolgens tussen om de scheidsrechter naar de beelden te laten kijken. Boterberg doet dat en blijft bij zijn beslissing om geel te geven. Debast mocht zo blijven staan.

De Bleeckere had liever een rode kaart gezien voor de verdediger van Anderlecht. “Wij volgen de beslissing van Boterberg niet. Wij verwachten hier een rode kaart. De integriteit wordt hier wel serieus in acht genomen. Het is een heel gevaarlijke tackle met de studs op de kuit, waar de bal eigenlijk niet bespeelbaar is. Gelukkig is de intensiteit niet zo heel hoog, maar wij zien hier wel een rode kaart in.”

In de twee vorige Under Reviews kwam Anderlecht ook aan bod. Toen moest men toegeven dat Anderlecht telkens recht had op een strafschop.