Kindermans: ''Jeremy Doku is een jongen zonder limiet''

Kindermans: ''Jeremy Doku is een jongen zonder limiet''

06-11-2023 17:10 Laatste update: 17:12
5

Jeremy Doku was afgelopen weekend één van de meest opvallende spelers in de Premier League. De rappe buitenspeler van Manchester City leverde maar liefst 4 assists en scoorde ook de openingsgoal tegen AFC Bournemouth. Jean Kindermans kent Doku nog uit de RSC Anderlecht-jeugd.

Kindermans zag Doku al op het veld schitteren op 10-jarige leeftijd. ''Als je hem een klein decennium onder je hoede hebt, mag je toch wat pluimen op je hoed steken wanneer hij de grote uitblinker wordt in de Premier League'', vertelde de coördinator jeugdopleiding van RSC Anderlecht aan Sporza.

Volgens Kindermans heeft de rappe Rode Duivel het potentieel om het uithangbord van het Belgische voetbal te worden. ''Doku is een jongen zonder limiet. Alle elementen zijn aanwezig om die rol over te nemen. Hopelijk blijft hij met de voeten op de grond'', zei Kindermans.

Ook waagde Kindermans zich aan een toekomstvoorspelling. ''Schrijf maar op: als hij fit blijft, zal hij uitblinken op EURO 2024'', aldus Kindermans.

Doku speelde van 2012 tot en met 2020 voor RSC Anderlecht, zowel in jeugdelftallen als in de hoofdmacht. In 2020 ging de Rode Duivel voor 26 miljoen euro naar Stade Rennes.