Verhaal van Avila bij Ajax al voorbij: 'Basisplaats niet reëel, transfer wel'

Verhaal van Avila bij Ajax al voorbij: 'Basisplaats niet reëel, transfer wel'

04-11-2023 14:10
8

Ajax is komende winter bereid te luisteren naar aanbiedingen voor Gaston Avila. De Argentijn heeft nog geen indruk kunnen maken op de Amsterdammers en hoeft, als iedereen fit is, waarschijnlijk ook niet meer op een basisplek te rekenen.

Dat meldt Voetbal International zaterdag. Ajax betaalde afgelopen zomer 12,5 miljoen euro aan Royal Antwerp FC voor Avila. Ajax hoopte op een type Nicolas Tagliafico, die het Argentijnse vuur terug kon brengen, maar dat heeft de club nog niet gezien. Tot nu toe viel Avila erg tegen, met als dieptepunt de wedstrijd tegen PSV toen Johan Bakayoko met hem dolde. 

De verwachting is dat Avila ook niet meer op een basisplaats hoeft te rekenen, als alle spelers van Ajax fit zijn. Tegen Volendam kregen Ar’Jany Martha en Anass Salah-Eddine al de voorkeur links in de defensie. Trainer John van ‘t Schip gaf aan dat Avila in een gesprek heeft aangegeven dat hij geen linksback is, maar verder lijken er ook weinig posities voor hem over te blijven. Ajax luistert in ieder geval naar aanbiedingen die voor de Argentijn binnenkomen.