Dubbele voorsprong dankzij Giroud, maar Napoli redt nog punt tegen Milan

Dubbele voorsprong dankzij Giroud, maar Napoli redt nog punt tegen Milan

29-10-2023 23:46

In de schaduw van de terugkeer van Romelu Lukaku naar Internazionale werkten ook Napoli SSC en AC Milan een aantrekkelijke affiche af. Ondanks een dubbele voorsprong voor de bezoekers werden de punten gedeeld: 2-2.

I Rossoneri begonnen het overtuigendst aan de topper van de tiende speeldag uit de Serie A. Nog voor het half uur stonden ze 0-2 voor. Tot twee maal toe bleek Olivier Giroud de kwelduivel van Napoli. De doelpunten waren haast kopieën van elkaar: beide keren kwam de voorzet vanop rechts, beide keren zette de Fransman er succesvol zijn hoofd tegen.

Milan ging ook rusten met die dubbele marge, maar moest die in het tweede bedrijf toch nog prijsgeven. Matteo Politano gaf de Napolitaanse burger moed. Iets voorbij het uur zette Giacomo Raspadori zich achter een interessante vrije trap. De Italiaan poeierde de bal bijzonder fraai in de verste hoek binnen. Nadien drukte Napoli nog door, maar de 2-2 bleef onberoerd op het scorebord staan.

Met die uitslag lacht vooral ... Inter in haar vuistje. Het blauw-zwarte gedeelte van Milaan loopt namelijk twee punten weg van beide rivalen. Stadsgenoot AC telt nu 22 punten, Napoli heeft er 18. Juventus is daardoor de dichtste belager van de koploper. La Vecchia Signora staat op twee punten van Inter.