Standard bekoopt slappe eerste helft in Gent: Er was van alles te weinig

Standard bekoopt slappe eerste helft in Gent: "Er was van alles te weinig"

29-10-2023 22:02
7

Na enkele straffe weken heeft Standard Luik weer kennis gemaakt met de nederlaag. Tegen KAA Gent gingen De Rouches met 3-1 onderuit, vooral ten gevolge van een fletse eerste helft. Die zette Carl Hoefkens aan tot een kwade reactie.

De trainer van Standard wist niet goed waar te beginnen in gesprek met Sporza"In de eerste helft was er van alles te weinig. Er was een gebrek aan puur engagement, te weinig passie, te weinig fierheid in de duels", somt Hoefkens enkele kernwaarden van de Luikenaars op. In de eerste plaats zat het probleem in de recuperatie. "Toen we de bal hadden, waren we niet dominant genoeg en konden we moeilijk de bal in de ploeg houden", voegt Hoefkens er nog aan toe.

Na de pauze toonden zijn spelers een positieve reactie, maar die kwam te laat, ook al kon Hoefkens die wel smaken. In ieder geval staat Standard weer met de voetjes op de grond. "Als we willen meedoen voor de plaatsen bovenaan het klassement, dan zijn dit wedstrijden waarin we beter moeten doen", luidt zijn heldere boodschap.

En toch had ook het duel in Gent anders kunnen lopen, want een klein kwartier voor affluiten miste Wilfried Kanga een strafschop. "Dan is het nog twaalf minuten met een 3-2-stand en dan kan het nog heel spannend worden." Kanga had eerder al gefaald vanop de stip en nam ook bij de tweede de bal vast. Hoefkens kan hem echter niets verwijten. "Hij is verantwoordelijk voor de penalty's en als hij vertrouwen voelt, dan moet hij het doen", maalt hij niet om de beslissing van zijn spits.