Eerst bloemen van Luik naar Gent, nu omgekeerd met Fossey

Eerst bloemen van Luik naar Gent, nu omgekeerd met Fossey

28-10-2023 12:18
4

Zondag staat KAA GentStandard op het programma. Voor de match tonen de clubs duidelijk veel respect voor elkaar. Nu doet ook Marlon Fossey zijn duit in het zakje. De 25-jarige Amerikaan heeft natuurlijk ook het doel om te winnen in Gent. 

Standard wist de afgelopen duels te winnen van Club Brugge (2-1) en RSC Anderlecht (3-2). Na een mindere start zijn de Rouches aan een opmars bezig. Zondag hopen ze ook op de drie punten in Gent, maar dat wordt geen eenvoudige opdracht. "De coach herinnerde ons eraan dat we moeten blijven werken", aldus Fossey op de officiële kanalen van Standard.

Zweven mag niet van Carl Hoefkens bij Standard. "Na die twee grote overwinningen moeten we de volgende match op dezelfde manier voorbereiden", klinkt het bij de rechterflankspeler van Standard. Die tegen Club Brugge en Anderlecht nog werd vervangen. 

Standard wil drie punten
De Rouches willen ook deze speeldag met de zege aan de haal gaan, maar Fossey toont duidelijk respect voor de volgende tegenstander. "We gaan naar Gent om te winnen. Ook al weten we dat zij momenteel de beste ploeg van de competitie zijn."

Respect van Gent richting Standard
Op vrijdag gaf ook Hein Vanhaezebrouck een persconferentie. De trainer van KAA Gent stipte net aan dat Standard momenteel bij de twee beste ploegen van het land hoorde. Op één staat Union. Hij baseerde zich daarbij op de resultaten van de laatste vijf matchen van de Jupiler Pro League. "Standard heeft het momentum", klonk het onder meer.