Vandevoordt wordt beloond voor zijn kunst- en vliegwerk tegen Ferencvaros

Vandevoordt wordt beloond voor zijn kunst- en vliegwerk tegen Ferencvaros

27-10-2023 13:18
1

KRC Genk is ook in haar derde groepsduel in de Conference League niet met lege handen achter gebleven. Thuis tegen Ferencvaros had het misschien op een driepunter gehoopt, maar uiteindelijk moest de vicekampioen vrede nemen met een brilscore. Maarten Vandevoordt kreeg de trofee voor 'Man van de Match' uitgereikt.

In een 0-0 heeft een doelman al eens meer kans om die onderscheiding in de wacht te slepen en Vandevoordt was wel degelijk van goudwaarde. Zowel in de eerste als in de tweede helft pakte hij enkele keren uit met broodnodige reddingen. Zo zorgde de Limburger er eigenhandig voor dat Ferencvaros niet wist te scoren in de Cegeka Arena.

Voor Vandevoordt is het al zijn zesde clean sheet van het seizoen, over alle competities heen beschouwd. De 21-jarige sluitpost lijkt opnieuw een stap vooruit te hebben gezet. Vanaf volgende zomer gaat hij aan de bak bij RB Leipzig. In tussentijd hoopt Vandevoordt ongetwijfeld op zijn debuut bij de Rode Duivels, zeker nu Thibaut Courtois nog even in de lappenmand ligt (en nog steeds een onduidelijke toekomst heeft door de veelbesproken aanvoerderskwestie). Tot op heden liet Domenico Tedesco Vandevoordt telkens met de beloften meespelen. Bij de grote jongens kregen Koen Casteels en Matz Sels hun kans.