OFFICIEEL: Seizoen van Tonali is al afgelopen na illegale gokpraktijken

OFFICIEEL: Seizoen van Tonali is al afgelopen na illegale gokpraktijken

26-10-2023 13:29
8

Het is officieel: Newcastle United-middenvelder Sandro Tonali is voor tien maanden geschorst wegens illegale gokactiviteiten. Dat bevestigt Gabriele Gravina, voorzitter van de Italiaanse voetbalbond (FIGC) donderdag. Aanvankelijk dreigde de Italiaan veel langer buitenspel te staan, maar zijn juridische team heeft een schikking getroffen.

Juventus-speler Nicolò Fagioli, die als eerste voetballer openlijk uitkwam voor zijn gokverslaving, sloot een soortgelijke deal en is ook voor tien maanden geschorst van alle voetbalactiviteiten. Tonali staat voor dezelfde periode aan de kant. Het betekent dat zijn seizoen met Newcastle erop zit én dat hij het EK met Italië - mits het land zich plaatst - aan zich voorbij moet laten gaan.

In augustus 2024 mag Tonali zich weer melden op het trainingsveld van Newcastle. Samen met meerdere (oud-)Serie A-spelers werd Tonali verdacht van illegaal wedden op wedstrijden. De aanvallende middenvelder, voormalig speler van AC Milan, had op wedstrijden van I Rossoneri ingezet toen hij nog in Milaan actief was.

Naast de schorsing van tien maanden, moet Tonali de komende acht maanden in rehabilitatie. Daarmee moet voorkomen worden dat hij terugvalt in oude patronen.